Over Corine

Over illustrator Corine Schoenmaker

Ik woon al weer heel veel jaren in het mooie Twentse Hengelo. Mijn tweede thuis, want eigenlijk kom ik uit een klein dorpje in het Groene Hart van de Randstad.

Creatief ben ik altijd al geweest. Vroeger knutselde ik heel wat af, ik vond borduren leuk, leerde breien, naaien en haken, maakte veel kaartjes.

Jaren geleden kocht ik mijn eerste brushpen. Voor de niet-kenners: dat is een soort stift/pen met een flexibele punt waarmee je zowel dunne als dikke lijntjes kunt maken. Je kunt er prachtige letters mee schrijven. Maar ik bakte er helemaal niks van en het leek nergens op. Ik besloot een cursus te gaan doen en zo leerde ik brushletteren.

Inmiddels heb ik er al heel wat cursussen opzitten: van boeketten tot illustratieve portretten tekenen, sketch journaling, 3D masterclasses en het digitaliseren van gemaakt werk.
Bij die ene brushpen is het niet gebleven: De hoeveelheid pennen, markers, aquarelverf, krijtjes etc. zal blijven groeien, dat hoort bij deze passie. Daar komt sinds 2 jaar nog een ipad bij waarop ik het tekenprogramma Procreate heb staan waarmee ik alle mogelijke materialen en stijlen kan nabootsen.

Nog een paar heel andere feitjes over mij: Ik ben getrouwd en heb 3 zonen, werk ook nog gewoon in loondienst, ik hou van wandelen in het bos en van thee met chocola. Zet mij in een tentje op de hei in de zomer en ik ben gelukkig. Ik ben een echte huismus, al maak je me ook heel blij met een uitje naar het theater voor een mooi concert.

Ik kijk er naar uit om nog heel veel mooie tekeningen te mogen maken, misschien wel voor jou? 

 

illustrator Corine Schoenmaker Hengelo